Jak dodać głównego użytkownika kopii zapasowej?


Po zarejestrowaniu i opłaceniu usługi Acronis Backup, możesz od razu przejść do jej konfiguracji.

  1. Zaloguj się do Panelu klienta home.pl
  2. Przejdź do usługi Acronis Backup

Dodaj pierwszego użytkownika

Pierwszy użytkownik usługi Acronis Backup jest jednocześnie jej administratorem. Jeśli będziesz samodzielnie korzystał z dostępnych zasobów usługi, możesz poprzestać na dodaniu tylko pierwszego użytkownika.

Jeśli zdecydujesz się na korzystanie z usługi w obrębie grupy pracowników, dodaj pierwszego, a następnie kolejnych użytkowników.

  1. Kliknij przycisk Aktywuj lub Przypisz usługę aby rozpocząć konfigurację
    Panel klienta home.pl - Acronis Backup - Moja kopia zapasowa - Kliknij przycisk Przypisz usługę aby rozpocząć konfigurację
  2. Nazwa logowania: pole pozostaje bez zmian. Pierwszy użytkownik to administrator usługi
  3. Hasło: nadaj hasło dostępu do głównego konta Acronis Backup
    Panel klienta home.pl - Acronis Backup - Moja kopia zapasowa - Przypisz usługę - Aktywuj użytkownika kopii zapasowych - Wpisz nazwę logowania i nadaj hasło dostępu

Usunąłem głównego użytkownika, jak dodać go ponownie?

Jeśli usunąłeś lub odpiąłeś licencję Acronis Backup głównego użytkownikowi usługi, możesz w każdej chwili powrócić do tej konfiguracji.

Zgodnie z powyższą instrukcją, na ekranie głównym usługi Acronis Backup, dostępny jest przycisk Przypisz usługę (przycisk Aktywuj dostępny jest tylko za pierwszym razem, po uruchomieniu nowej usługi).

  1. Kliknij Przypisz usługę
  2. Ustaw poświadczenia użytkownika kopii zapasowej
  3. Wskaż login, tj adres e-mail do logowania (domyślnie wprowadzony będzie adres Twojego konta w home.pl) oraz hasło do Acronis Backup
  4. Ustawienia użytkownika: włącz/wyłącz powiadomienia.
  5. Uprawnienia administratora: włącz.
  6. Przydziel limity. W sekcji Dostępna przestrzeń dyskowa w chmurze oraz/lub Lokalna pamięć masowa, ustaw tyle, ile chcesz przekazać głównemu konto Acronis Backup
  7. Zapisz ustawienia. Użytkownik został przypisany.

Przypisane w ten sposób konto staje się od tej pory kontem głównym usługi Acronis Backup i przejmuje wszystkie dostępne zasoby kopii zapasowej. Konto to staje się automatycznie aktywne i gotowe do logowania w panelu usługi Acronis Backup.

 

 

Kopia zapasowa danych bez limitu urządzeń

Chroń to, co najcenniejsze. Zabezpiecz firmowe lub prywatne dane z komputerów, telefonów, tabletów i serwerów.


  • Czy artykuł był pomocny ?
  • Tak   Nie