Jak uruchomić plan tworzenia kopii zapasowych w dowolnym momencie?

Instrukcje krok po kroku jak rozpocząć korzystanie z usługi homebackup znajdziesz pod tym adresem.

Plany tworzenia kopii zapasowych uruchamiają się automatycznie, zgodnie z ich konfiguracją (harmonogramem). Podczas tworzenia nowego planu kopii zapasowej, w ostatnim kroku konfiguracji ustawień możesz zapisać ustawienia planu lub zapisać ustawienia planu wraz z funkcją ponownego uruchomienia.

Wybranie drugiej opcji, spowoduje zapamiętanie wprowadzonych ustawień, a także pierwsze uruchomienie planu kopii zapasowej. Kolejne kopie będą realizowane zgodnie z utworzonym harmonogramem.

Plan kopii zapasowej, który chcesz uruchomić w dowolnym momencie, musi być planem aktywnym. Przejdź do zasobów wybranego komputera, a następnie wybierz Kopia zapasowa, aby upewnić się, że wybrane plany są aktywne. Opisana poniżej instrukcja, dotyczy uruchamiania aktywnego planu kopii zapasowej w dowolnym momencie, poza jego harmonogramem.
  • Kliknij tutaj, aby przeczytać więcej o tworzeniu nowego planu kopii zapasowej,
  • Kliknij tutaj, aby przeczytać o edycji ustawień dla utworzonego planu kopii zapasowej.

Jeśli utworzyłeś nowy plan kopii zapasowej, możesz go także uruchomić ręcznie w dowolnym momencie. Kolejne kopie zapasowe, będą realizowane zgodnie z utworzonym harmonogramem.

Ręczne uruchamianie planu tworzenia kopii zapasowych

  1. Zaloguj się do panelu administracyjnego usługi homebackup.

    • Kliknij tutaj, aby dowiedzieć się więcej o logowaniu do panelu administracyjnego.
  2. Po lewej stronie ekranu kliknij nazwę użytkownika, a następnie nazwę komputera, który jest skonfigurowany do wykonywania na nim kopii zapasowych.
  3. Po prawej stronie ekranu wyświetli się dodatkowy panel konfiguracji. Przejdź do opcji Kopia zapasowa.
  4. Kliknij opcję Uruchom teraz, aby aktywować plan kopii zapasowej.
  5. Jeśli na liście planów kopii zapasowych, pojawi się okno z informacją: Tworzenie kopii zapasowej XX%, oznacza to że wybrany plan jest w trakcie wykonywania. Możesz anulować operację, klikając Anuluj.
  • Czy artykuł był pomocny?
  • TAK   Nie
Tematy powiązane
Więcej informacji na forum dyskusyjnym:   Kliknij tutaj, aby przejść na forum.home.pl