Zmiana terminu usuwania elementów z kosza Dysku Google dla G Suite

Informujemy, że od dnia 13 października 2020 roku zmieniają się zasady przechowywania plików i elementów na Dysku Google dla użytkowników Pakietu G Suite. Pliki umieszczone w koszu na Dysku Google skasują się automatycznie po 30 dniach. Oznacza to, że pliki i elementy znajdujące się w koszu użytkownika pozostaną w nim przez kolejne 30 dni. Po tym okresie pliki i elementy przechowywane w koszu skasują się automatycznie.

Co to oznacza dla firmy korzystającej z G Suite?

Po 13 października 2020 r. pliki znajdujące się w koszu Dysku Google dłużej niż 30 dni będą automatycznie usuwane.

Dodatkowo:

  • Pliki w koszach dysków współdzielonych są już usuwane automatycznie po 30 dniach;
  • Te zmiany obejmują wszystkie elementy umieszczone w koszu niezależnie od urządzenia i platformy;
  • Pliki usunięte z Transmisji plików z Dysku usuną się z kosza systemu po 30 dniach. Nie mają one wpływu na tworzenie kopii zapasowych i synchronizowanie danych;
  • Na prośbę użytkowników administratorzy G Suite będą mogli nadal przywracać pliki z opróżnionych koszy w ciągu 25 dni;
  • Te zmiany nie obejmują zasad przechowywania ustawionych przez administratorów G Suite w aplikacji Google Vault;
  • Zmiany dotyczą wszystkich wersji G Suite i ich użytkowników.

Czy muszę podjąć jakieś działania w związku z aktualizacją?

Jeśli użytkownicy G Suite w Twojej organizacji używają aplikacji Dysk Google na Androida lub iOS, poproś ich o zaktualizowanie jej do najnowszej wersji.

Bezpieczny hosting dla Twojej strony WWW

Przygotowaliśmy miejsce, w którym Twoja strona WWW i poczta e-mail będą się czuły komfortowo.


Odbierz 25 zł do wydania na empik.com

Polecaj usługi home.pl i zdobywaj za każde polecenie kupon o wartości 25zł do wydania na empik.com

Zdobądź swój kupon na 25zł Sprawdź jak

  • Czy artykuł był pomocny ?
  • Tak   Nie