Jak usunąć utworzony plan tworzenia kopii zapasowej?

Instrukcje krok po kroku jak rozpocząć korzystanie z usługi homebackup znajdziesz pod tym adresem.

Poprzez panel administracyjny usługi homebackup, możesz zarówno dodawać, edytować, włączać i wyłączać, a także kasować dostępne plany kopii zapasowych. Wszystko odbywa się w jednym miejscu.

WAŻNE! Usunięcie planu kopii zapasowej, nie powoduje usunięcia samych zasobów, a jedynie plan, który odpowiedzialny był za wykonywanie kopii zapasowej w określonym czasie.

Jak usunąć utworzony plan tworzenia kopii zapasowej?

  1. Zaloguj się do panelu administracyjnego usługi homebackup.

    • Kliknij tutaj, aby dowiedzieć się więcej o logowaniu do panelu administracyjnego.
  2. Po lewej stronie ekranu kliknij nazwę użytkownika, a następnie nazwę komputera, który jest skonfigurowany do wykonywania na nim kopii zapasowych.
  3. Po prawej stronie ekranu zostanie wyświetlony panel konfiguracji. Kliknij ikonę koła zębatego i wybierz:
  • odwołaj, jeśli chcesz wyłączyć dostęp do wybranego planu, ale nadal mieć możliwość jego szybkiego przywrócenia. Po odwołaniu planu i przy okazji tworzenia nowego planu, będziesz miał możliwość wyboru tego samego szablonu.
  • usuń, jeśli chcesz całkowicie usunąć plan bez możliwości późniejszego powrotu do jego ustawień.
  • W kolejnym kroku system poprosi o potwierdzenie wykonania operacji: Czy na pewno chcesz usunąć plan tworzenia kopii zapasowych “test”. Otrzymasz także informacje dla jakich komputerów wykonywana była kopia zapasowa w usuwanym planie.
  • Potwierdź usunięcie, klikając przycisk Usuń lub cofnij operację, klikając Anuluj.
Jak edytować utworzony plan kopii zapasowej? Poprzedni Jak dodać nowy plan tworzenia kopii zapasowej? Następny
  • Czy artykuł był pomocny?
  • TAK   Nie
Tematy powiązane
Więcej informacji na forum dyskusyjnym:   Kliknij tutaj, aby przejść na forum.home.pl